GYIK

Itt elolvashatóak az ARCVONAL arctornával kapcsolatos gyakran feltett kérdések és válaszok. Amennyiben további kérdéseid lennének a Kapcsolat menüpontban várom leveled.  

Mi az arctorna alapja, lényege?

Erre kb. 200 féle arctorna gyakorlat áll rendelkezésünkre. Ezek mellett nagyon fontosak a vonásainkat védő ellentartások is. Lényege, hogy a megdolgoztatni kívánt terület fölött az izomfeszítések előtt kezünkkel rögzítjük a bőrünket, hogy az arctorna gyakorlat során ne gyűrjük ráncosra és ne törjük meg.

Az arctorna is az a dolog, amiben hinni kell, másképp nem lesz eredménye a próbálkozásnak?

Nem szükséges hinni benne, mert az izom minden esetben fejlődik. Viszont nagy mértékben meggyorsítja fejlődését, ha fejben is ott vagyunk, ugyanis ha vizuálisan is elképzeljük, hogy éppen melyik izmot dolgoztatjuk, az még 10-15%-ot hozzátesz az eredményhez. Az arctorna gyakorlatok betanítása során, mindig pontosan elmagyarázom, megmutatom, és szemléltetem, hogy melyik izomcsoporttal fogunk dolgozni, ezért a tanítványaimnak nincs nehéz dolga agyban körülhatárolni a megdolgoztatni kívánt területet. Az érzet, amit arctorna közben tapasztalnak (hasonlóképpen feszül, ég, dolgozik, mint bármely testrészünk edzés közben) biztosít mindenkit arról, hogy megtalálták régóta szunnyadó arcizmaikat, melyek nagy részének létezéséről eddig nem is volt tudomásuk. Az arctorna gyakorlatok végzése során sokan meglepődnek, hogy „Jé, itt is van izom ?!!” Ezek után értik meg igazán az arctorna lényegét, és a kezdeti szkeptikusok is megnyugszanak.

Mint minden életmódváltás (pl. fogyókúra és sportolás), úgy az arctorna is az, amit fejben kell elkezdeni?

Az első lépés mindig akkor születik, amikor tükörbe nézünk és elhatározzuk, bizony eljött az idő, hogy tegyünk valamit. Ki ne szeretne szebb és fiatalabb arcot vagy sokáig megőrizni még fiatalos vonásait, és mellé még plusz ajándékként szebb bőrt is kapni! Nem kell hozzá más, mint elhatározás és rendszeresen végzett arctorna.

Mi a különbség egy huszonéves és egy negyvenen túli nő arctorna órája között ?

Azért jobb az első jeleknél elkezdeni az arctorna gyakorlatok végzését, mert itt rövid idő alatt érhetünk el eredményt. Ebben a korban az izmok még jó állapotban vannak, úgynevezett szinten tartással megőrizhetjük ezt az állapotot, illetve korrigálhatjuk a kisebb hibákat. Felső korhatár azonban nincsen, negyvenen, sőt ötvenen túl is szép eredményeket lehet elérni. Ebben az esetben azonban nem a megelőzés a cél, hanem az arc feszesítése. Negyvenen túl is ugyan azokat az arctorna gyakorlatokat végezzük, de itt már több időt kell rászánni. Kb. a 8-9. foglalkozás után, minden korosztály érzi magán a változást, de az igazi eredmény 40 felett még várat pár órát magára

Megtanulhatók-e az arctorna gyakorlatok könyvből, vagy videó-anyagról?

Fontos, hogy az arctorna gyakorlatok elsajátításához mindenképpen szakember segítségére van szükség!!

Ha ennyire jó az arctorna, miért kopogtatnak mégis sokan a plasztikai sebész ajtaján?

Köztudott, hogy minden izomfejlesztés kitartást igényel. Vannak olyan hölgyek, akik gyorsan szeretnének drasztikus változást elérni, akár kockázatot is vállalva. Az arctorna egy szelíd módszer azoknak, akik természetes úton kívánják késleltetni az öregedés jeleit, félve pl. a botox injekciók okozta későbbi hatásoktól (ami egy ördögi kör és már nem tudnak kiszállni belőle). Az arctorna kifejezetten az izommal dolgozik. A bőr csak az alatta lévő izomtömeg formájához igazodik, ami edzés híján idővel megereszkedik. Ha az izmot karban tartjuk az a helyén marad, és nem nyúlik meg a fölötte lévő arcbőr sem az ereszkedő izom súlyától. Így jó időre elkerülhető az igen költséges és kockázatos plasztikai műtét.

Mennyi idő szükséges, hogy az arctorna eredményei láthatóak legyenek?

Az optimális hatás elérése érdekében heti 2 alkalom javasolt, kortól függően kb. 3-4 hónapon át. Az arctorna eredményét néhány hét elteltével már mindenki érzi saját magán, 2-3 hónap múlva, pedig mások is észreveszik.

Milyen korosztály látogatja az ARCVONAL arctorna órákat?

28-tól 60-ig mindenki jön és látogatja az arctorna órákat, aki fontosnak érzi, hogy karbantartsa izmait. Munkaidő után tartom a foglalkozásokat, így munka után beugranak egy arctorna órára, utána pedig feltöltődve, kipirult arccal, mosolygósan távoznak elrendezni a családot.

Férfiaknak is ajánlott az arctorna?

A férfiak arcizma sokkal erősebb, a kötőszövetek sem olyan gyengék, mint a hölgyeké, így az eredmény náluk hamarabb tapasztalható.

    Kérdése van az arctornáról? További információkra van szüksége az arctorna tréniggel kapcsolatban? Küldje el üzenetét most.

    Név: (kötelező)            

    E-mail cím: (kötelező)

    Tárgy:                           



    Comments are closed.