BOTOX HELYETT ARCTORNA!

A botulinum toxin vagy BTX, ismertebb néven botox. A szépségiparban a mimikai ráncok kiiktatására alkalmazzák. Az arcbőrbe jutva megbénítja az arc izmait, mivel gátolja az ingerületátvitelt az idegrendszerben, így azok képtelenek lesznek ráncokat kialakítani.  Az izomműködés gátlása csak átmeneti, mivel a botox hatása 4-6 hónap múlva megszűnik, az anyagban lévő toxin lebomlásával az izmok újra működnek. A többször megismételt, folyamatos kezelés hatására viszont egyes mimikai izmok részlegesen elsorvadnak, egyre hosszabban és gyengébben húzódnak össze.

Minél többször ismételjük a kezelések számát, annál biztosabb, hogy az izmok visszafordíthatatlanul el fognak sorvadni. A kezelésben résztvevők egyre kevésbé képesek bármit is kifejezni az arcukkal, és inkább hasonlítanak egy viaszbábu érzéketlen maszkjához, mint egykori önmagukra.

Gondolkodjunk el rajta, hogy hiúságunk miatt mindezt érdemes-e megkockáztatnunk. A szépségért néha bizony nagy árat fizetünk, és a hőn áhított végeredmény nem mindig úgy sülhet el, mint ahogy várjuk. Egy korábban botoxal kezelt kliens arcizmának állapotát, rendszeres arctorna segítségével kb. 6 hónap volt arra a szintre feltornázni, mint amilyen a kezelés előtt volt.

Képzeljük el, mikor egy kar vagy láb eltörik, és gipszben pihen mozdulatlanul hetekig vagy hónapokig. Ha lekerül a gipsz, bizony mindenki megdöbben mennyire elfogyott az izom a végtagokról. Mint tudjuk a test izmait is csak rendszeres mozgással lehet ruganyosan tartani, és tömegét megőrizni.

Nincs ez másképp az arcunkon lévő izmokkal sem. A rendszeres botox injekciók hatására az arc bőre ugyan ránctalan marad, de az alatta lévő arcizom (mivel le van bénítva, így nem tud mozogni) idővel elveszíti tömegét, azaz elfonnyad, és meglazul. A megereszkedett arcizom súlyát a bőr csak egy ideig képes megtartani, majd később maga is megnyúlik. Az arc elveszíti egykori karakterét, ami miatt már komolyabb plasztikai beavatkozásra lesz szükség.

Tényleg ezt akarjuk tenni az arcunkkal??!Comments are closed.